Yleisötyö

Vuoropuhelua sanoin ja sävelin

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on jo vuosikymmeniä harrastanut yleisötyötä. Sen avulla haluamme saada uusia kuulijoita, vakiinnuttaa jo olemassa olevaa yleisöä sekä syventää kuulijoidemme konserttielämystä. Orkesteri vie musiikkiaan kuulijoiden luo konsertoimalla säännöllisesti päiväkodeissa, oppilaitoksissa, vanhainkodeissa ja ihmisten arjen keskellä kauppakeskuksissa ja kahviloissa.  Orkesterin luokse voi myös tulla tutustumaan (ks. Tutustu orkesteriin).

Haluamme tehdä jokaisesta konserttikäynnistä kiinnostavan ja mukaansatempaavan elämyksen. Tärkeintä on tietysti konsertin musiikillinen anti, mutta lisäksi tarjolla on syventävää tietoa teoksista ja esiintyjistä lipun hintaan kuuluvissa käsiohjelmissa sekä ennen ja jälkeen konserttien järjestettävissä Konsertti-intro ja konsertti-coda -tilaisuuksissa.


Orkesteri toteuttaa ja osallistuu myös muiden tahojen kanssa yhteistyössä järjestettäviin sekä monivuotisiin yleisötyöprojekteihin. Oiva esimerkki toivstuviin yleisötyö-yhteistöihin on Kokkolassa järjestettävä Loistavaa! -viikko.

Tällä hetkellä vireillä olevia, isompia yleisötyöprojekteja ovat Taidetestaajat sekä Pastoraalia pienimmille -projektit.