Ohjelmistokoordinaattori

Musiikin moniosaaja

”Aloitin silloisessa Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston kamariorkesterissa vuonna 1973, orkesterin nuorimpana jäsenenä. Neljän vuosikymmenen aikana olen vähitellen siirtynyt dinosaurus-kategoriaan – samalla orkesterista on tullut elämäntapa.”

Orkesterin pitkäaikainen 1. soolosellisti Lauri Pulakka on toiminut orkesterin taiteellisena koordinoijana vuodesta 2009.

Lauri Pulakka on kasvanut muusikoksi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin myötä. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin kandidaatiksi vuonna 1986, lisensiaatiksi vuonna 1992 ja tohtoriksi vuonna 2003. Lisäksi hän on opiskellut sellon ja barokkisellon soittoa muun muassa Iso-Britanniassa ja Pariisissa. Perehtyminen vanhaan musiikkiin toi soitinvalikoimaan myös viola da gamban.

Monipuolisena muusikkona Pulakka on kotonaan kaikissa tyylilajeissa renessanssista romantiikkaan ja uuteen musiikkiin. Hän on toiminut myös orkesteri- ja kamarimuusikkona, solistina, kapellimestarina, sovittajana, musiikkikirjoittajana ja äänitystuottajana.

Pulakka on opettanut niin alkeistasolla kuin yliopistossakin sellon, barokkisellon ja viola da gamban soittoa, kamarimusiikkia, orkesterisoittoa sekä musiikin ja esittämiskäytäntöjen historiaa.

Ohjelmistokoordinaattorina Pulakka kehittää Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ohjelmistoa, jossa yhdistyvät uusi ja vanha musiikki, kantaohjelmisto ja teosharvinaisuudet. Laajemman kuulijakunnan ulottuville musiikkia tuovat erilaisten kohdeyleisöjen konsertit.

“Kokkolan monipuolinen musiikkielämä olisi ylpeyden aihe monissa isommissakin keskuksissa. Täällä on erinomainen konserttiyleisö, joka ansaitsi entistäkin paremmat olosuhteet musiikista nauttimiseen!”