Andrei Sytchak

I viulu

Venäjällä syntynyt Andrei Sytchak on soittanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa 1. viulua vuodesta 2002. Hän on opiskellut viulunsoittoa Novokuznetskin musiikkiopistossa Richard Hubertin oppilaana sekä Novosibirskin Valtiollisessa konservatoriossa Elena Baskinan johdolla. Sytchak osallistui Venäjällä menestyksekkäästi useisiin viulukilpailuihin ja myös opetti viulunsoittoa.
Suomeen muutettuaan Sytchak on opiskellut professorien Igor Bezrodnyi´n ja Olga Parhomenkon johdolla. Hän on osallistunut myös useille mestarikursseille opettajinaan mm. Paavo Pohjola, Simon Rowland-Jones ja Marko Ylönen. Sytchak valmistui Helsingin konservatoriosta orkesteri- ja kamarimuusikoksi vuonna 2002 ja musiikkipedagogiksi vuonna 2003. Hän toimii myös Keski-Pohjanmaan Konservatorion Kamarijousten kapellimestarina. Sytchak on soittanut useissa eri kamariyhtyeissä, kuten Jousikvartetti Septembre, Trio Feroce ja La Tempesta Kamariorkesteri. Hän on työskennellyt orkesterimuusikkona myös Avanti!:ssa sekä Lohjan ja Hyvinkään orkestereissa.

"Pidän työtäni erittäin mielekkäänä, palkitsevana ja myös haastavana, sillä tähän kokoonpanoon mahtuu myös yksilötyöskentelyä. Orkesterin pieni koko näkyy myös kanssakäymisessä muiden muusikoiden kanssa: voin todella tarkoittaa sitä, kun sanon tuntevani jokaisen kollegani."