17.09.2019
Pastoraalia pienimmille yleisötyöviikolla

- viikon mittaan myös ruotsinkielisiä koulukonsertteja 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) keskittyy tällä viikolla (38) yleisötyöhön, ja vierailee alakouluilla niin kanta-Kokkolassa kuin lähipaikkakunnilla. 

Orkesteri jakautuu kahteen ryhmään; osa aloittaa KPKO:n Beethoven-sarjaan kytkeytyvän yleisötyöprojektin ”Pastoraalia pienimmille”, missä kakkosluokkalaiset saavat tutustua Beethovenin kuudenteen sinfoniaan mm. työpajojen kautta. Toinen ryhmä kiertää ruotsinkielisiä alakouluja.

Beethoven-työpajoissa Kokkolassa, Lohtajalla, Marinkaisissa, Ullavassa ja Kälviällä Beethovenin sinfoniaa nro 6 - ”Pastoraalisinfoniaa” - tekee tutuksi KPKO:n sekstetti. Osallistavia työpajoja vetää KPKO:n tuottaja ja yleisötyöntekijä Aino Häli. Koulujen kakkosluokkalaiset ovat tehneet ennakkotehtäviä ja tutustuneet wieniläisklassismin aikakauteen ja vierailun myötä oppilaat pääsevät esittelemään töitään. 

Samanaikaisesti Beethoven-työpajojen kanssa osa KPKO:n muusikoista kiertää ruotsinkielisiä alakouluja Kokkolassa, Öjassa, Luodossa, Pietarsaaressa, Teerijärvellä, Alavetelissä ja Sokojalla. Perinteisissä koulukonserteissa oppilaat saavat nauttia mm. Mozartin, Bachin ja Tšaikovskin tanssahtelevista sävelmistä. Ruotsinkielisiä konsertteja juontaa KPKO:n vanha tuttu, musiikinopettaja Malin Storbjörk.

Beethoven-työpajoja pidetään pitkin syksyä ympäri Kokkolaa. ”Pastoraalia pienimmille”-projekti huipentuu konserttiin 28.11. jolloin Kokkolan kakkosluokkalaiset kuulevat Pastoraalisinfoniaa ison orkesterin esittämänä, kapellimestari John Storgårdsin johdolla. ”Pastoraalia pienimmille” on osa KPKO:n suurta Beethoven-satsausta vuosina 2018-2020; Beethoven-konserttisarja on edennyt 5:nteen ja 6:nteen sinfoniaan; myös varsinainen konserttiyleisö saa nauttia sekä ”Kohtalonsinfoniasta” että ”Pastoraalisinfoniasta” perjantaina 29.11. John Storgårdsin johdolla Kokkolan Snellman-salissa.  

Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto tukee Beethoven-sarjan yleisötyötä. 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle