08.10.2019
Pastoraalia pienimmille jatkuu

- KPKO jatkaa yleisötyötä viikolla 41

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) Beethoven-sarjaan kytkeytyvä yleisötyöprojekti, missä kakkosluokkalaiset saavat tutustua Beethovenin kuudenteen sinfoniaan mm. työpajojen kautta, alkoi jo viikolla 38. Nyt työpajoja jatketaan eri puolilla kanta-Kokkolaa. Beethoven-työpajoissa Beethovenin sinfoniaa nro 6 - ”Pastoraalisinfoniaa” - tekee tutuksi KPKO:n sekstetti. Osallistavia työpajoja vetää KPKO:n tuottaja ja yleisötyöntekijä Aino Häli. Koulujen kakkosluokkalaiset ovat tehneet ennakkotehtäviä ja tutustuneet wieniläisklassismin aikakauteen ja vierailun myötä oppilaat pääsevät esittelemään töitään. 

Samanaikaisesti Beethoven-työpajojen kanssa osa KPKO:n muusikoista kiertää Ullavan ja Kokkolan suomenkielisiä päiväkoteja. Lapsia laulattaa Marianne Oivo (mm. Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis). 

”Pastoraalia pienimmille”-projekti huipentuu konserttiin 28.11. jolloin Kokkolan kakkosluokkalaiset kuulevat Pastoraalisinfoniaa ison orkesterin esittämänä, kapellimestari John Storgårdsin johdolla. ”Pastoraalia pienimmille” on osa KPKO:n suurta Beethoven-satsausta vuosina 2018-2020; Beethoven-konserttisarja on edennyt 5:nteen ja 6:nteen sinfoniaan; myös varsinainen konserttiyleisö saa nauttia sekä ”Kohtalonsinfoniasta” että ”Pastoraalisinfoniasta” perjantaina 29.11. John Storgårdsin johdolla Kokkolan Snellman-salissa.  

Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto tukee Beethoven-sarjan yleisötyötä.

 

 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle