30.03.2020
Päivän levy

KPKO:n konserttitoiminnan ollessa tauolla korona-tilanteen ja maamme poikkeustilan takia KPKO:n henkilökunta vinkkaa yleisöä omista levysuosikeistaan. Nauttikaamme musiikista toistaiseksi kotioloissa!

- Päivän levy ti 17.3.2020

Teija Pääkkönen, II viulun äänenjohtaja:
"Yksi lempilevyistäni on viulisti Oleg Kaganin ja pianisti Vasily Lobanovin Kuhmon kamarimusiikkifestivaalilla v. 1989 äänittämä Pjotr Tšaikovskin Teokset viululle ja pianolle. Oleg Kaganin viulun soundi hurmaa ja hellii sydäntä ja Vasily Lobanovin piano soi uskollisena kumppanina. Tämä levy herkistää minut myös siksi, että minulla oli aikoinaan tilaisuus päästä kuuntelemaan tämän hienon taiteilijakaksikon esiintymisiä Kuhmossa ja Helsingissä."

Kuuntele Youtubessa
Kuuntele Spotifyssa

--

- Päivän levy ke 18.3.2020

Rigmor Gustafsson & radio.string.quartet.vienna 
-Calling you
Lempparilevyn valinta oli yllättävän haastavaa! Niitä kun on ihan hirvittävän paljon! Tämän jazzahtavan löydön tein kymmenisen vuotta sitten. Levyllä on hienot jousisovitukset ja äänimaisema miellyttää! Tärppi levyltä: Wherever we go.
https://open.spotify.com/album/2UvlfSvGS3M0MAPOzw7aTz?si=prGMwIHdQhuzGK3orD8Daw

Annica Brännkärr, II viulun varaäänenjohtaja:
Rigmor Gustafsson & radio.string.quartet.vienna: Calling you

"Lempparilevyn valinta oli yllättävän haastavaa! Niitä kun on ihan hirvittävän paljon! Tämän jazzahtavan löydön tein kymmenisen vuotta sitten. Levyllä on hienot jousisovitukset ja äänimaisema miellyttää! Tärppi levyltä: Wherever we go."

Kuuntele Spotifyssa

--

Päivän levy to 19.3.2020

Lauri Pulakka, I soolosellisti & ohjelmistokoordinoija:
Amadeus-kvartetti ja William Pleeth: Schubert - Jousikvintetto C-duuri, D. 596

”Tämän LP-levyn taisin ostaa syksyllä 1978 Härnösandista silloisen Keski-Pohjanmaan musiikkiopiston kamariorkesterin toisella ulkomaanmatkalla. Amadeus-kvartetti oli tuolloin ollut jo pitkään legendaarinen kokoonpano, ja William Pleethiä olin kuullut Kuhmon Kamarimusiikissa, jonka vakiovieras hän noihin aikoihin oli. Musiikin sanoinkuvaamaton kauneus iski omaan 16-vuotiaaseen tunne-elämääni täysillä. Sävellys on edelleen minulle rakkaimpia kamarimusiikkiteoksia, ja onnekseni olen saanut soittaa sitä useita kertoja hienojen muusikoiden seurassa. Linkissä näytteenä kvinteton hidas osa tältä äänitteeltä.”

Kuuntele Youtubessa

--

Päivän levy pe 20.3.2020

Ulla Lampela, sello, varaäänenjohtaja:
Gringolts Quartet & Meta4: Mendelssohn + Enescu Octets

”Mun levy-suositus on Oktetto-levy, jossa on Mendelssohnin ja Enescun jousioktetot ja tulkitsijoina Meta4 yhdessä Gringolts-kvartetin kanssa. Satuin kuulemaan Mendelssohnin Scherzo-osan radiosta autossa sattumalta ja aloin kuunnella tarkemmin koska esitys oli kertakaikkisen vaikuttava: niin hienoja yksityiskohtia saatu esiin niin tutusta kappaleesta!! Ja ote ihanan lempeä, niin soinnillisesti kuin tulkinnallisestikin. Kaikki pakottaminen ja turboilu oli poissa - ah, ihanaa ja puhdistavaa... Enescu oli myös elämys! Hieno kappale ja upeaa soittoa!  Kaiken kaikkiaan loistava levy!! Suosittelen täydestä sydämestä!”

Kuuntele BIS:in kotisivuilta

---

Päivän levy ma 23.3.2020

Saana Parviainen, II viulu:
Rajaton: Salaisuus

"Rajaton-lauluyhtyeen musiikki on ihanan maanläheistä ja sanoitukset mukaansatempaavia. Kappaleiden mukana on kiva laulella itsekin. Salaisuus-albumilta suosikkikappaleeni ovat Tuulta päin ja Taas se laulaa."

Kuuntele Spotifysta

---

Päivän levy ti 24.3.2020

Aino Häli, tuottaja-yleisötyöntekijä
Matti Johannes Koivu: Puuhastellen

”Useilla meistä lienee erilaisia tärkeitä asioita, jotka ottaisi mukaan vaikkapa autiolle saarelle. Toin tähän virtuaaliseen levyhyllyyn yhden sellaisen: Matti Johannes Koivun ensimmäisen sooloalbumin 'Puuhastellen'.  Levy on ilmestynyt vuonna 2006 ja ihastuin siihen pian julkaisun jälkeen. Koivun ja hänen mainion yhtyeensä ilmava folk-poljento ilahduttaa aina. Tekstittäjänä Koivu on suomalaisten lauluntekijöiden kruunaamaton kuningas. Lauluissa liikutaan vähäeleisen sujuvasti kalatehtaalta rakkaushuoliin ja kasvamisen kriiseihin. Oma suosikkini on levyn päättävä 'Se oli eilen'. Albumin otsikkoa mukaillen toivon, että KPKO:n ystävien poikkeusviikot kuluvat lempijuttuja puuhastellen."

Kuuntele Spotifyssa

---

Päivän levy ke 25.3.200

Maria Pulakka, II viulu
PH Nordgren: Sinfonia jousille op. 43 (KPKO:n levyltä Lamentations)

"PH Nordgrenin Sinfonia jousille, op. 43 on teos, jota olemme soittaneet vuosien mittaan paljon kamariorkesterin kiertueilla. Keväällä 1982 soitin sitä ensimmäistä kertaa ja tekniset haasteet veivät silloin nuoren muusikonalun keskittymisen mutta nykyään sen esittäminen on juhlahetki. Tyyliltään se on hyvin erilaista, kuin säveltäjän myöhäistuotanto. Viisiosaisen teoksen 'tarinan kaari' kantaa hienosti alusta loppuun. Teos on minulle erityisen tärkeä ja on kulkenut matkassa koko soittourani ajan. Ja tämä on omasta mielestäni yksi meidän parhaista levyistä."

Osta Lamentations-levy täältä tai suoraan orkesterilta: orch@kamariorkesteri.fi (nyt tarjouksessa 15 €+postituskulut)

----

Päivän levy to 26.3.2020

Matti Vanhamäki, äänenjohtaja I viulu
Gabriel Kahane: Book of Travelers

"Tutustuin tähän lauluntekijään ja säveltäjään hänen vieraillessaan ensimmäistä kertaa Suomessa Pekka Kuusiston kutsumana ja luonnollisesti orkesterimme solistina. Hänen musiikkinsa on sopivasti valtavirrasta poikkeavaa ja myös vastapainoa klassiselle musiikille. Book of Travelers levyn syntyhistoriaan kannattaa tutustua, Pitkään harkitsin kahden aivan erityyppisen levyn väliltä, tämän ja J.S.Bachin Die Kunst der Fügen vaikkapa Glenn Gouldin taltioimana. Musiikki on näissä aivan eri maailmoista, mutta vaikutus on hyvin samankaltainen, kuunteli sitten kumpaa tahansa."

Kuuntele 

---

Päivän levy pe 27.3.2020


Hanna Pakkala, sooloaltisti
Tabea Zimmermann & Hartmut Höll - Robert Schumannin kamarimusiikkia

"Tabea Zimmermann on varhaisten opiskeluvuosieni alttoviulisti-idolini ja edelleen mielestäni yksi maailman parhaista altisteista sekä valovoimaisimmista esiintyjistä ylipäänsä. Tällä levyllä hän ja pianisti Hartmut Höll esittävät Robert Schumannin kamarimusiikkiteoksia, joista Märchenbilder on jopa alunperin alttoviululle sävelletty. Muut teokset ovat vakiintuneita lainoja muilta soittimilta, ehkä viulusonaattia op. 105 lukuunottamatta, jossa Tabea uhmaa häikäilemättä fysiikan lakeja ja soittaa paikoitellen alkuperäisistä korkeuksista - eikä anna sen häiritä menoa!" 

Kuuntele Spotifyssa

---

Päivän levy ma 30.3.2020

Sara Nikula-Nyman, tiedotus-markkinointisihteeri
Glenn Gould: Bach - The Goldberg Variations (1955)

"Saadakseni hieman pianomusiikkia tähän levykavalkadiin haluan nostaa esille yhden omista levysuosikeistani, nimittäin Glenn Gouldin tulkinnan J.S. Bachin Goldberg-variaatioista. Musiikki kuulostaa taivaalliselta, varsinkin pianistivelho Gouldin käsittelyssä, vaikkakin kyse on Bachin maallisesta musiikista. Taidemusiikin virstanpylväihin lukeutuvassa levytyksessä vuodelta 1955 käsittely on yliluonnollisen varmaa ja nopeaa mutta samalla yhtä herkkää. Gould levytti teoksen vielä vuonna 1981, missä hän venyttää tempoja ja hänen omaleimainen mukanahyräily kuuluu selkeästi. Oma suosikkini on kuitenkin tämä 50-luvun taltiointi."

Kuuntele Spotifyssa https://open.spotify.com/album/0ogm04LcccovebvmP9Mo6W

Kuuntele Youtubessa

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle