04.05.2017
Paavo Pohjola valmentaa

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) muusikot työskentelevät toukokuun ensimmäisen viikon intensiivisesti pienkokoonpanoissa. Muusikot sukeltavat jälleen kamarimusiikin ytimeen yhdessä kamarimusiikkilegenda Paavo Pohjolan kanssa. Viikon tiiviin työskentelyn lopputulokset ovat kuultavissa kahdessa konsertissa; Kamarimusiikkikonsertti I pidetään perjantaina 5. toukokuuta klo 19 Konservatorion salissa, ja Kamarimusiikkikonsertti II lauantaina 6. toukokuuta klo 15 Raatihuoneen tunnelmallisessa salissa.

Kuuluisaan Pohjolan musiikkisukuun kuuluva viulisti Paavo Pohjola (s. 1934) on pitkän uransa aikana toiminut konserttimestarina useassa orkesterissa niin kotimaassa kuin ulkomailla sekä kapellimestarina, solistina ja kamarimuusikkona. Varsinaisen elämäntyönsä hän on tehnyt pedagogina ja opettaa yhä kamarimusiikkia Sibelius-Akatemiassa.

Maineikkaan ja taitavan opettajan opastuksella KPKO:n muusikot ovat työstäneet upeita kamarimusiikin helmiä niin tunnetuilta säveltäjänimiltä kuin hieman tuntemattomiltakin tekijöiltä eri aikakausilta, kotimaasta ja Euroopasta. Perjantain konsertissa kuullaan P.H. Nordgrenin Jousikvartetto nro 3, Leif Segerstamin mielenkiintoinen Tranquil trauma 1 & 2 kahdelle kontrabassolle, Johann Spergerin Duo alttoviululle ja kontrabassolle sekä Johan Svendsenin harvojen tuntema Oktetto jousiorkesterille.

Lauantai-iltapäivällä kamarimusiikki soi Raatihuoneen intiimissä ja tunnelmallisessa salissa. Tällöin kuullaan Johannes Brahmsin ihastuttava Klarinettikvintetto, Mozartin vauhdikas Duo viululle ja alttoviululle sekä Erkki Melartinin eheä Jousikvartetto nro 3.

Molemman kamarimusiikkikonsertit juontaa musiikin ja pedagogiikan yliopettaja Kirsti Rasehorn, joka johdattaa kuulijat syvemmälle teosten taakse, kamarimusiikin maailmaan.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle