21.10.2019
Odotettu musikaali- ja elokuvasävelmien konsertti Snellman-salilla 25.10.

- KPKO:n solistina hurmaa valovoimainen Angelika Klas

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) viime vuosien, ns. kevyemmän klassisen musiikin konsertit ovat olleet suuria yleisömenestyksiä. Tämän syksyn viihteellisempää puolta edustaa ”So in love..” -konsertti perjantaina 25.10., jossa orkesteri esittää suosittuja musikaali- ja elokuvasävelmiä kapellimestari Kirmo Lintisen johdolla. Solistina esiintyy valovoimainen sopraano Angelika Klas.   

 Musikaali- ja elokuvasävelmien historia ei ole vielä valtavan pitkä (n. 90 vuotta) mutta rakastettuja teoksia löytyy monta – konsertti tulee sisältämään yleisölle tuttuja suosikkisävelmiä kuten ”I feel Pretty” & ”Somewhere” (West Side Story), ”Don’t Cry for me Argentina” (Evita), ”My favorite Things” & ”Edelweiss” (Sound of Music), ”Moon river” (Aamiainen Tiffany’lla), ”Diamonds are a Girl’s Best Friend” (Gentlemen prefer Blondes) jne.

Vaikkakin yhdysvaltalainen musiikki usein tällaista teemaa dominoikin, on ohjelmassa myös säveliä Italiasta (Nino Rota), Argentiinasta (mm. Naisen tuoksu -elokuvasta tuttu Carlos Gardelin Por una Cabeza -tango) ja Puolasta (Kolme väriä - valkoinen -elokuvan musiikkia). Konsertissa kuullaan myös kolme kotimaista elokuvasävelklassikkoa.

Tahtipuikkoa konsertissa pitelee musiikin monitaituri, mm. UMO Helsinki Jazz Orchestran pianistina, kapellimestarina ja ohjelmistojen suunnittelijana pitkään toiminut Kirmo Lintinen. Paitsi solistina, yhtyemuusikkona ja kapellimestarina Lintinen on myös toiminut säveltäjänä ja sovittajana, ja varsinkin vuosituhannen vaihteesta säveltäminen on muodostunut Lintisen päätyöksi. Hän on myös toiminut opettajana Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Lintinen toimi myös kapellimestarina KPKO:n parin vuoden takaisessa, loppuunmyydyssä Evergreens-konsertissa, jonka solistina esiintyi Maria Ylipää.

Tällä kertaa solistiksi saapuu monipuolinen laulutaiteilija Angelika Klas. Lyyrisen sopraanon perusohjelmiston lisäksi hän on taiturillinen Astor Piazollan ja tangomusiikin tulkitsija. Hänen laajaan ohjelmistoonsa kuuluu orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin sekä operetti-, näyttämö- ja musikaalimusiikkia. Paljon levyttänyt ja konsertoinut Angelika Klas muistetaan mm. nimiroolista Turun Kaupunginteatterin tuottamasta musiikkinäytelmästä Tamara sekä Suomen kansallisoopperan menestyksekkäästä konserttiproduktiosta TANGO!. Keväällä 2019 hän debytoi Kreivittären roolissa Joensuun oopperan tuottamassa W.A. Mozartin oopperassa Figaron Häät.

Snellman-salissa järjestettävässä konsertissa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin jousistoa täydentää komppiryhmä: bassoa soittaa Ville Herrala ja rumpuja Mika Kallio.

Konserttiyleisö pääsee tutustumaan konsertin laulusolistiin ja kapellimestariin jo klo 18.15 alkavassa konsertti-introssa, jolloin heitä haastattelee konsertti-introjen tuttu vetäjä Kirsti Rasehorn. Yleisö voi esittää kysymyksiä joko ennakkoon (orch@kamariorkesteri.fi) tai paikan päällä.

 Konserttiin voi lähteä koko perheen voimin; konsertin yhteydessä palvelee myös Lapsiparkki. Lapsiparkki on avoin 3-10 -vuotiaille alkaen klo 18.30 konsertin loppuun asti ja hoitopalvelusta vastaavat Kiviniityn lukion oppilaat. Hoitomaksu 5 €/lapsi. Lisätiedot ja ennakkovaraukset: orch@kamariorkesteri.fi.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle