02.01.2020
Malin Broman ykkönen OPUS-lehden listalla

- Opus-lehti valitsi KPKO:n taiteellisen johtajan Malin Bromanin vuoden merkittävimmäksi ruotsalaismuusikoksi

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) taiteellinen johtaja, viulutaiteilija Malin Broman on valittu ruotsalaisen musiikkilehti Opuksen vuosilistan ykköseksi. Lehti listaa vuosittain Ruotsin 20 merkittävintä tekijää klassisen musiikin alalla: listan ykköseksi ovat aiemmin yltäneet mm. pasunisti Christian Lindberg, klarinetisti Martin Fröst, sopraano Nina Stemme ja baritoni Peter Mattei. 

Ruotsalainen, klassisen musiikin erikoislehti Opus perustelee valintaansa: ”Hän ei ole ainoastaan [Ruotsin] Radion sinfoniaorkesterin 1. konserttimestari, kansainvälisesti kysytty solisti tai useamman orkesterin ja festivaalin johtohahmo. Malin Broman on myös uuden johtamistyylin uranuurtaja. /…/ Opuslistan ensimmäinen sija menee Ruotsin todennäköisesti eniten työtä paiskivalle muusikolle – viulistille, joka työskentelyllään tarjoaa nostetta paitsi kollegoilleen myös koko Ruotsin musiikkielämälle.

Viulutaiteilija Broman aloitti kolmivuotiskautensa KPKO:n taiteellisena johtajana syksyllä 2019. Lue koko uutinen (ruotsiksi).

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle