08.10.2018
Malin Broman uusi taiteellinen johtaja

Ruotsalainen viulisti Malin Broman aloittaa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin taiteellisena johtajana syksyllä 2019. Uutista uudesta taiteellisesta johtajasta on odotettu siitä asti, kun orkesterin tämän hetkinen taiteellinen johtaja Sakari Oramo ilmoitti viime keväänä päättävänsä kautensa Kokkolassa kesään 2019. Bromanin kausi taiteellisena johtajana tulee olemaan kolmivuotinen.

Malin Broman työskentelee tällä hetkellä Ruotsin radion sinfoniaorkesterin 1.konserttimestarina sekä Musica vitae -orkesterin taiteellisena johtajana. Broman tunnetaan aktiivisena ja innovatiivisena kamarimuusikkona – erityisesti Kungsbacka Piano Trion ja Stockholm Syndrome Ensemblen perustajajäsenenä - sekä kansainvälisesti kysyttynä vierailevana 1.konserttimestarina ja johtaja-viulistina. Tässä roolissa hän on vieraillut useissa kansainvälisesti nimekkäissä orkestereissa, joihin lukeutuvat London Symphony Orchestra, Chamber Orchestra of Europe ja Mahler Chamber Orchestra.

Broman kommentoi valintaansa: ”On huikeaa päästä työskentelemään pitkäjänteisesti tämän minulle jo usean vuoden ajalta tutun, hienon orkesterin kanssa. Odotan alkavaa kolmivuotiskautta uteliaana ja innostuneena.” 

Myös orkesterin nykyinen taiteellinen johtaja Sakari Oramo on tyytyväinen valintaan: ”Olen todella iloinen Malin Bromanin valinnasta Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin seuraavaksi taiteelliseksi johtajaksi. Malin on loistava muusikko ja hänellä on varmasti paljon annettavaa orkesterille. Mainio valinta.”

Malin Broman vierailee Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin johtaja-viulistina seuraavan kerran maaliskuussa 2019 ja varsinainen kausi taiteellisena johtajana alkaa syyskuussa 2019. 

Lisätietoja Malin Bromanista: www.malinbroman.com

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle