08.06.2018
KPKO:n yleisömäärä kasvoi kaudella 2017-2018

- Yleisötyö tavoittaa suuren määrän kokkolalaisista

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) kasvatti yleisömääräänsä ja teki uusia aluevaltauksia kaudella 2017-2018. Orkesteri tavoittaa myös yleisötyöllään suuren osan kokkolalaisista vauvasta vaariin.


Syksyn 2017–kevään 2018 kausikonserttien yleisömäärä nousi 17 % edellisestä kaudesta. Kokonaisuudessaan Kamariorkesterin paikallisissa Kokkolan konserteissa - yleisötyökonsertit mukaan lukien - oli 12 186 kuulijaa. Suuria yleisösuosikkeja olivat Sakari Oramon johtama Syyskauden avauskonsertti 16.9. ja loppuunmyydyt Evergreens-konsertti 27.10., jossa Maria Ylipää lauloi solistina ja Juha Kankaan johtama itsenäisyyspäivän konsertti 6.12. Kevätkauden suosittuja konsertteja olivat mm. Oramo & Pogostkina -konsertti 21.1. sekä Jousimusiikin toivekonsertti 28.4., johon kuulijat olivat saaneet toivoa omia suosikkiteoksiaan.  

Perinteisten kausikonserttien lisäksi orkesteri kasvattaa yleisömääriään aktiivisella yleisötyöllään myös konserttisalien ulkopuolella. Kevätkaudella 2018 orkesteri esiintyi ensimmäistä kertaa psykiatrisen osaston, ensi- ja turvakodin sekä Kokkotyö-säätiön asiakkaille ja työntekijöille. Myös Ykspihlajan asukasyhdistys sekä useat Kamariorkesterin yritysyhteistyökumppanit ovat saaneet orkesterin lounasmusiikkivierailulle. Laitos- ja työpaikkakonsertit keräsivät yhteensä n. 1450 kuulijaa.

Lapsiyleisöä orkesteri palveli perinteisin päiväkoti- ja koulukonsertein, kevään suositun Koko Perheen Konsertin sekä syksyllä toteutetun Laulu Joutsenen Aarteesta -konserttikokonaisuuden kattauksella. Kaikki Kokkolan lukiolaiset pääsivät kuulemaan Kamariorkesteria kaksikielisessä suurkonsertissa tammikuussa. Yhteensä talvikauden koulu- ja päiväkotikonserttien yleisömäärä nousi 3890 kuulijaan.

Laitos- ja työpaikkakonsertein orkesteri on vieraillut sekä Kokkolassa että lähipaikkakunnilla. Perinteiset käynnit vanhainkodeissa ovat aina tervetulleita niin orkesterille kuin yleisölle; joulutervehdyksiä vietiin kanta-Kokkolan lisäksi niin Perhonjokilaaksoon kuin myös Kruunupyyhyn ja Luotoon. Ystävänpäivänä soitto raikui myös kahviloissa ja kaupoissa.

Streamauksen ja taltioinnin kautta KPKO on yltänyt myös kuulijoiden koteihin. Orkesteri esiintyi yhdessä Oulu Sinfonian kanssa Suomi100 -gaalakonsertissa Ouluhallissa 2.12.2017. Yle televisioi konsertin suorana ja lähetystä seurasi yli puoli miljoonaa katsojaa. KPKO osallistui myös Kokkolan Oopperan suurproduktioon Giacomo Meyerbeerin Pohjantähteen, jonka esityksen Helsingin Musiikkitalossa Yle streamasi ja taltioi 11.11.2017. KPKO:n konserteista on myös voitu nauttia radion lähetyksellä; Yle radio 1 radioi mm. 16.9. sekä 2.2. -konsertit.

KPKO:n syyskausi 2018 alkaa 8.9.2018. Kesällä orkesteri esiintyy mm. Ykspihlajan kulttuuriviikolla 20.7. Kahvila Sahan rannassa solisteinaan Satamakadun seireenit. Vetelin Irtanaisviikoilla 25.7. Vetelin kirkossa orkesterin solistina laulaa Esa Ruuttunen. Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla orkesteri esiintyy Kaarlelan kirkossa to 2.8. kapellimestari-pianisti Ralf Gothónin johdolla. Orkesteria voi myös kuulla Kokkolan iltatorilla ke 18.7.

(lehdistötiedote, vapaa julkaistavaksi 8.6.2018)

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle