16.08.2017
KPKO:n monipuolinen syksy

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) syyskausi jatkaa itsenäisyyden juhlavuoden teemaa esittelemällä lähes jokaisessa konsertissaan kotimaista musiikkia, mutta myös paljon muuta on tarjolla: rakastettuja klassikoita, eri musiikinlajien ikivihreitä, uusia tuttavuuksia niin ohjelmistossa kuin yleisönkin edessä.

Solistikaarti sisältää nuoren polven suomalaisia huippuinstrumentalisteja, viulisti Kasmir Uusituvan (16.9.), sellisti Jonathan Roozemanin (30.9.) sekä saksofonisti Joonatan Rautiolan. Laulusolisteina kuullaan Laura Mäkitaloa (KPO-konsertit, 5.—6.10.), Maria Ylipäätä (27.10.), Tuuli Lindebergiä (3.11.) sekä Ville Rusasta (6.12.). Kansainvälistä väriä solistinimiin tuo kokkolalaisyleisön kahdella aiemmalla vierailullaan lumonnut Marianna Shirinyan (14.10.)

Kesällä orkesterinsa kanssa ahkeroinut KPKO:n taiteellinen johtaja Sakari Oramo on kapellimestarina kauden avauskonsertissa (16.9.) sekä Meyerbeerin Pohjantähti-oopperan Helsingin-vierailussa (11.11.). Orkesterin kunniakapellimestari Juha Kangas on kapellimestarina kolmessa konsertissa (5.—6.10., 6.12). Kolmas taustaltaan Kokkolaan kiinteästi liittyvä kapellimestari, Janne Nisonen, debytoi KPKO:n edessä entisessä kotikaupungissaan (25.11.) Kokkola-debyyttinsä tekee myös ruotsalainen viulisti Mats Zetterqvist, joka johtaa orkesteria konserttimestarin paikalta syyskuun jälkimmäisessä konsertissa (30.9.) Orkesterin edessä vierailevat myös vanhat tutut Kirmo Lintinen (27.10.) Tuomas Hannikainen (3.11.) ja Aapo Häkkinen (3.11.)

 

Joulukuussa KPKO levyttää levy-yhtiö BIS:lle joulukuussa Skrjabinin, Prokofjevin ja Arenskyn musiikkia. Kausi sisältää tuttuun tapaan myös koululais- ja päiväkotikonsertteja sekä vierailuja kaupungin liikelaitoksissa ja julkisissa tiloissa Kaupan ja kulttuurin yössä sekä joulutervehdyksiä mm. sairaalassa ja vanhainkodeissa. Loistavaa-viikolla marraskuussa on luvassa yhteisesitys Sävelsäkki-lapsikuoron kanssa. Projektissa yhteistyökumppaneina ovat myös Keski-Pohjanmaan Konservatorio, ammattikorkeakoulu Centria ja Keski-Pohjanmaan balettiopisto.

Satavuotiaan Suomen juhlinta saa yhden huipennuksensa joulukuun alussa Oulussa pidettävässä juhlagaalassa (2.12.), jossa Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on mukana esiintymässä yhteistyössä Oulu Sinfonian kanssa.

Yleisötyötä jatketaan päiväkoti- ja kouluvierailujen lisäksi myös konserttia edeltävien konsertti-introjen avulla, joissa yleisöllä on mahdollisuus tutustua lähemmin kyseisen illan taitelijoihin.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle