07.06.2017
KPKO ja Oramo esiintyvät Saksassa

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) vierailee ensimmäistä kertaa maineikkailla Mozart-festivaaleilla Würzburgissa, Saksassa. Loppuunmyydyn vierailukonsertin Würzburgin linnan Keisarisalissa lauantaina 10.6. johtaa orkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari Sakari Oramo. Konsertti radioidaan suorana Baijerin yleisradion kanaville Saksassa.

Konsertin solistina esiintyy huippuviulisti Alina Pogostkina, jonka kanssa orkesteri ja Sakari Oramo ovat aiemminkin työskennelleet. Venäläissyntyinen saksalaisviulisti on menestynyt monissa kansainvälisissä viulukilpailuissa, ja hän voitti mm. Jean Sibelius -viulukilpailun vuonna 2005. Hän esiintyy säännöllisesti maailman huippuorkesterien, mm. Los Angelesin filharmonisen orkesterin, Stuttgartin radion sinfoniaorkesterin ja Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin kanssa. Hän on esiintynyt myös suomalaisten orkesterin, mm. RSO:n, Tapiola Sinfonietan kanssa.

Mozart-festivaaleilla orkesterin ohjelmaan kuuluu luonnollisesti Mozartin musiikki. KPKO esittää konsertissa klassikoiden klassikon, minisinfonia Eine kleine Nachtmusikin. Solistinumerona konsertissa kuullaan Mozartin viulukonsertto nro 4 D-duurissa, joka on monipuolinen, kaunis ja hieman poikkeuksellinenkin konsertto, joka sopii erinomaisesti Pogostkinan herkkään ja lyyriseen soittotyyliin erinomaisesti.

KPKO esittää konsertissa myös suomalaista musiikkia. Jean Sibeliuksen ihastuttava Rakastava-sarja saa seurakseen Einojuhani Rautavaaran taivaallisen Adagio Celesten. C.Ph.E. Bachin Sinfoniat A-duurissa ja C-duurissa ovat tuttuja orkesterin ja Oramon Emma-palkitultakin levyltä Hamburger Sinfonien. Kyseinen levy vakuutti aikoinaan myös Mozart-festivaalien taiteellisen johtajan, ja kutsu orkesterille lähti juuri tämän levyn myötä.

Saksan matkan jälkeen jää pienelle lomalle ennen Kokkolan oopperan esityksiä heinäkuun 20. ja 21. päivä. Orkesterin harjoitukset Pohjantähti-oopperaa varten aloitetaan heinäkuun alkupuolella Sakari Oramon johdolla.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle