29.05.2020
Konserttistriimeillä jo yli 6000 katsojaa

- ”On tärkeää tarjota kulttuurielämyksiä myös poikkeusaikana”

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) kevätkauden suunnitellut konsertit peruuntuivat 12.3. voimaan tulleiden koronarajoitusten myötä, mutta alun perin suunniteltujen konserttien sijaan KPKO striimasi kevään aikana kolme konserttia. KPKO:n muusikot esiintyivät pienkokoonpanoissa, joten silloisia rajoituksia henkilömäärän ja turvavälien suhteen pystyttiin noudattamaan. Konsertit ovat keränneet tähän mennessä yli 6000 katsojaa.

”Todella hienoa, että yleisö on löytänyt striimatut konsertit näin hyvin. Meillähän ei ole ollut aktiivista striimaustoimintaa ennen koronaa, joten mietitytti etukäteen miten yleisö löytää ruutujen ääreen”, kertoo orkesterin intendentti Marjukka Puutio ja jatkaa: ”Tarkoituksemme on jatkaa syksyllä konserttien striimaamista, kun nyt vaikuttaa siltä, että koronatilanne rajoittaa tavalla tai toisella normaalin konserttitoiminnan toteuttamista. Koemme tärkeäksi, että voimme poikkeusaikanakin tuottaa kulttuurielämyksiä ja elävöittää näin ihmisten kotikeskeiseksi muuttunutta arkea”.

Ensimmäinen konserttistriimi toteutettiin osana sanomalehti Keskipohjanmaan ”Tullipakkahuone live” -sarjaa ja se striimattiin suorana Keskipohjanmaan nettisivujen ja youtube-kanavan kautta. Seuraavat kaksi kamarimusiikkikonserttia toteutettiin niin ikään Kokkolan Tullipakkahuoneella, mutta julkaistiin KPKO:n omalla youtube-kanavalla.

KPKO:n muusikoita osallistuu myös Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n ja kapellimestari Esa-Pekka Salosen kevätsoitto-tempaukseen: Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkesterien muusikoista koostuva suurorkesteri on tallentanut etäyhteyden avulla Ludwig van Beethovenin 7. sinfonian finaalin, joka julkaistiin ns. mosaiikkivideona kevätkauden päätteeksi tänään, pe 29.5.

Orkesterin syyskauden ohjelmisto julkaistaan koronatilanteesta johtuen tänä vuonna poikkeuksellisesti osissa. Elokuun alussa julkaistaan syys- ja lokakuun konsertit ja loppusyksy julkaistaan myöhemmin. 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle