05.03.2018
Klassikkoja Koko perheen konsertissa

- Kokkolan Orkesterin solistina nuori paikallinen viulistilahjakkuus Onni Koivisto

Lauantaina 10. maaliskuuta on luvassa klassisia suosikkiteoksia kuluttajaystävällisessä paketissa, kun ohjelmistoltaan sekä aikuisille että nuoremmille suunnattu Koko perheen konsertti kajahtaa Konservatorion salissa kahdesti. Kokkolan Orkesteria saapuu johtamaan lupaava kapellimestari Eero Lehtimäki, solistina esiintyy nuori kokkolalainen viulunsoitonopiskelija, Onni Koivisto. Juonnettu konsertti kuullaan myös kaksikielisenä. 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) esiintyy lauantaina isommassa muodossaan, Kokkolan Orkesterina, kun orkesterin rivejä täydentävät opiskelijat Keski-Pohjanmaan Konservatoriosta ja ammattikorkeakoulu-Centriasta. Konsertin johtaa menestynyt nuori kapellimestari Eero Lehtimäki. Lehtimäki teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla 2016. Sen jälkeen ovat jo yli puolet Suomen kaupunginorkestereista kutsuneet hänet vierailevaksi kapellimestarikseen. Kokkolassa hän johtaa ensimmäistä kertaa. 

Ohjelmassa on tutuinta klassista musiikkia, kuten Edvard Griegin (1843-1907) Peer Gynt-sarjan Vuorenpeikkojen tanssi ja Aamutunnelma sekä sarja Pjotr Tšaikovskin (1840-1893) baletista Pähkinänsärkijä. Barokkia edustaa Georg Friedrich Händelin (1685-1759) Saaban kuningattaren tulo. Pietro Mascagnin (1863-1945) Intermezzo oopperasta Cavalleria Rusticana on monelle tuttu Kummisetä III ja Kuin raivo härkä -elokuvista. Ja kuullaanhan konsertissa myös orkesterin omintakeista sointia Pehr Henrik Nordgrenin (1944-2008) ”Arkisten huolien häätötanssissa”.

Konsertin solistina esiintyy koesoiton kautta valikoitunut nuori viulisti, kokkolalainen Onni Koivisto (s.2003). Keski-Pohjanmaan Konservatoriossa opiskeleva Koivisto esittää Fritz Kreislerin (1875-1962) Preludin ja Allegron Pugnanin tyyliin

Noin tunnin kestävää konserttikokonaisuutta juontaa Lalle Broberg, tuttu toimittaja- ja selostajaääni niin radiosta kuin tv:stä. Näytöksiä Keski-Pohjanmaan konservatorion salissa on kaksi, klo 14 ja 16, joista jälkimmäinen on kaksikielinen. 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle