07.03.2018
Kamariorkesteri kylässä

- solisteina paikalliset muusikot Tiina Pietilä ja Mika Jämsä

Kokkolan kausikonserttien sekä kansainvälisten festivaalien ja konserttisalien lisäksi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) konsertoi säännöllisesti myös omassa maakunnassaan. Maaliskuun 14. ja 15. päivänä vuorossa on Lohtajan Marinkainen sekä Toholampi. Solisteina esiintyvät paikalliset ammattimuusikot, huilisti Tiina Pietilä (14.3.) ja Mika Jämsä (15.3.). Kuulijaystävällisiä ja monipuolisia konserttikokonaisuuksia juontaa Aino Häli. Konsertit johtaa konserttimestarin paikalta orkesterin I konserttimestari Reijo Tunkkari.

Konserttiohjelma tarjoaa musiikillisia maistiaisia eri aikakausilta. KPKO on tunnettu Mozart-soitostaan, josta oiva esimerkki on viime kesäisillä Würzburgin maineikkailla Mozart-festivaaleilla saadut erinomaiset arviot. Tällä kertaa Wolfgang Amadeus Mozartilta (1756-1791) kuullaan eloisa D-duuri-Divertimento. Romantiikan musiikkia edustaa Venäjän tunnetuin säveltäjänimi Pjotr Tšaikovski (1840-1893) jolta kuullaan Melodrama ja osa hänen Serenadistaan jousille. Luvassa on myös musiikkia Tšaikovskin aikalaisilta, ranskalaiselta Gabriel Piernéltä (1863-1937) sekä italialaiselta Giovanni Bolzonilta (1841-1919). Koti-Suomesta kuullaan kaustislaisen pelimannin ja säveltäjän Viljami Niittykosken (1895-1985) tuotantoa sekä osia KPKO:n kotisäveltäjä Pehr Henrik Nordgrenin (1944-2008) tunnetuimmasta teoksesta, Pelimannimuotokuvia

Lohtajan konserttiin Marinkaisten nuorisoseurantalolla keskiviikkona 14.3. KPKO saa solistikseen lohtajalaisen huilistin, Tiina Pietilän. Pietilä (o.s. Orjala) on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi ja toimii tällä hetkellä huilunsoitonopettajana Ylivieskan seudun musiikkiopistossa sekä freelance-muusikkona. Konsertissa Pietilä esittää Jean Sibeliuksen (1865-1957) Nocturnen näytelmämusiikista Belsazzarin pidot

Lohtajan konserttiin on vapaa pääsy. Ennen konserttia Marinkaisten nuorisoseura järjestää kahvitarjoilua ja arvontaa. Klo 18.30 alkavassa konsertti-introssa yleisöllä on kahvion puolella mahdollisuus tutustua orkesterin toimintaan lähemmin ja esittää kysymyksiä orkesterilaisille.

Toholammin kulttuurisaliin torstaina 15.3. solistiksi saapuu puolestaan Toholammin oma poika Mika Jämsä. Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi valmistunut Jämsä toimii musiikin lehtorina Kaustisen musiikkilukiossa ja opiskelee työnsä ohella kansanmusiikkia Centria-ammattikorkeakoulussa. Omaa musiikkia syntyy mm. Eldanka-yhtyeelle, jossa hän soittaa kitaraa. Toholammin konsertissa yleisö pääsee kuulemaan Jämsän kaksi omaa sävellystä kitaralle ja jousiorkesterille. 

Toholammin konserttilippu maksaa 10 euroa. Toholammin Nuorison Musiikkitoiminnan tuki järjestää kahvitarjoilun ja arvontaa konsertti-intron yhteydessä. Toholammilla intro alkaa klo 18.15. 

Molempia konsertteja ja niitä edeltäviä introja juontaa Aino Häli, musiikin maisteri ja kulttuurin moniosaaja Kokkolasta. Konsertit johtaa konserttimestarin paikalta orkesterin I konserttimestari Reijo Tunkkari ja ohjelman on koonnut orkesterin I soolosellisti Lauri Pulakka. Konsertit järjestää KPKO:n kanssa yhteistyössä Marinkaisten nuorisoseura ja Toholammin kulttuuritoimi. Molemmat konsertit alkavat klo 19.

Kamariorkesteri kylässä
Ke 14.3. Marinkaisten nuorisoseurantalo, Lohtaja
klo 19.00, konsertti-intro klo 18.30
To 15.3. Toholammin kulttuurisali
klo 19.00, konsertti-intro klo 18.15


Siirry "Ajankohtaista"-sivulle