13.05.2019
Kamarimusiikin juhlaa kevään korvalla

- Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin muusikot kamarimusiikin helmien parissa

Tulevana viikonvaihteena voi Kokkolan keväässä nauttia kamarimusiikkikirjallisuuden helmistä, kun Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin pienyhtyeet esiintyvät ruotsalaisviulisti Mats Zetterqvistin ohjauksessa Kevään korvalla –festivaalilla. Tämä Kamariorkesterin oma, nyt toista kertaa järjestettävä pienimuotoinen kamarimusiikkifestivaali laajentaa orkesterin ohjelmistopalettia kerran vuodessa pienyhtyekirjallisuuden helmiin. 

Ruotsalaisviulisti Mats Zetterqvist, joka toimii muun muassa Ruotsin Kuninkaallisen musiikkikorkeakoulun professorina valmentaa Kamariorkesterin yhtyeitä festivaalikonsertteja varten ja soittaa myös itse kahdessa konsertissa mukana pienyhtyeissä. Zetterqvistin viulismia pääsee kuulemaan torstain ja lauantain konserteissa. Torstai-iltana Beethovenin Sekstetossa kahdelle käyrätorvelle ja jousikvartetille Zetterqvistin ja kamariorkesterilaisten kanssa musisoivat myös kokkolalaiset käyrätorvistilahjakkuudet Iiro Koskinen ja Iida Ranta-Nilkku, molemmat Keski-Pohjanmaan Konservatorion kasvatteja.

KPKO:n nimikkosäveltäjän Pehr Henrik Nordgrenin Jousikvartetto nro 10 kuullaan perjantain konsertissa. Rakastetuista kamarimusiikkikirjallisuuden klassikoista festivaalin ohjelmassa on mukana paitsi W.A.Mozartin ja Joseph Haydnin kvartettojen lisäksi myös muun muassa Antonin Dvorakin Jousikvintetto nro 2 sekä Johannes Brahmsin Jousisekstetto nro 1. Konserttien väliajalla maksullisen kahvitarjoilun järjestää KPKO:n ystäväyhdistys Klangi ry.

Kevään korvalla -kamarimusiikkifestivaalin konsertit:
To 16.5. klo 19.00 Konservatorion salissa: Beethovenin, Cassadón & Dvořákin kamarimusiikkia
Pe 17.5. klo 19.00 Raatihuoneen salissa: Dohnányin, Haydnin & Nordgrenin kamarimusiikkia 
La 18.5. klo 16.00 Raatihuoneen salissa: Mozartin & Brahmsin kamarimusiikkia 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle