01.04.2019
Kaaås-trio tunnelmoi Raatihuoneella

- Ohjelmassa Helvi Leiviskän ja Franz Schubertin musiikkia

Kokkolan Raatihuoneen tunnelmallisten kamarimusiikkikonserttien sarja jatkuu Kaaås-trion konsertilla torstaina 4.4.2019. Vuonna 2011 perustetussa triossa soittavat Annemarie Åström viulu, Ulla Lampela sello ja Tiina Karakorpi piano.

Kaaås-trion muusikot ovat ansioituneita, Suomen eturivin kamarimuusikoita. Sellisti Ulla Lampela on paitsi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sellisti myös Tempera-kvartetin pitkäaikainen jäsen. Viulisti Annemarie Åström on Wegelius-kamarijousten taiteellinen johtaja ja hän soittaa useissa kamarimusiikkikokoonpanoissa, kuten Trio ArTempossa sekä Suomalaisen kamariorkesterin Ackord-jousikvartetissa. Pianisti Tiina Karakorvelle on karttunut menestystä lukuisissa solisti- ja kamarimusiikkikilpailuissa. Hän on toiminut Nurmijärven Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuosina 2002-2012 ja on tällä hetkellä Espoon Musiikkiopiston pianonsoiton lehtori. Yhteiset arvot, halu kehittyä muusikkoina sekä luovan innostunut ja hyväksyvä ilmapiiri ovat tämän ilmaisuvoimaisen trion vahvimmat koossa pitävät voimat.

Konsertin ohjelmassa kuullaan säveltäjä Helvi Leiviskän (1902–1982) kaksiosainen, vuonna 1924 sävelletty pianotrio, jonka Kaaås-trio on vast'ikään levyttänyt. Pienimuotoisen Leiviskän trion lisäksi kuullaan Franz Schubertin Es-duuri-pianotrio, joka on suurten mittasuhteiden sävellys. Se on täynnä säveltäjälleen ominaista elämäntunnetta, jossa suru ja onni ovat molemmat alati läsnä.

Konsertti alkaa klo 19.00 ja liput ovat myynnissä www.lipputoimisto.fi kautta sekä Raatihuoneen lipunmyynnissä.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle