27.10.2017
Ikivihreitä Maria Ylipään tulkitsemina

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) pistää perjantai-iltana 27.10. menovaihteen päälle ja tarjoilee syksyn svengaavimman konsertin. Jazzorkesteri UMO:n kapellimestari Kirmo Lintisen johdolla Snellman-salissa kuullaan jazzin, musikaalien ja elokuvamusiikin ikivihreitä. Upean konsertti-illan takaa yksi Suomen tämän hetken kirkkaimmista tähdistä, Maria Ylipää.

Konsertissa kuullaan mm. George Gerscwinin, Cole Porterin, Henry Mancinin, Thelonius Monkin ja Charlie Mingusin ikimuistoisimpia sävelmiä, ja onpa mukana kantaesitys ja hieman Mozartiakin. Musiikkia kuullaan mm. musikaaleista Sound of Music ja Can-Can ja mukana on myös legendaarisia elokuva- ja jazzhelmiä.

Konsertissa laulusolistina toimii näyttelijä-laulaja Maria Ylipää, joka tunnetaan lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan. Hän on äärimmäisen taitava ja monipuolinen laulaja, joka on kotonaan niin jazz- ja big band -yhtyeiden kuin sinfoniaorkestereidenkin solistina. Ylipää konsertoi syksyllä tiiviisti ympäri Suomea.

Konsertin johtaja Kirmo Lintinen on pitkänlinjan muusikko, säveltäjä ja kapellimestari, joka on tehnyt pitkän uran mm. UMO Jazzorkesterin pianistina, kapellimestarina ja taiteellisena partnerina. Hän on myös sovittanut kaikki konsertissa kuultavat kappaleet. Lintinen toi mukanaan myös eturivin jazzkomppiryhmän: basisti Ville Herralan ja rumpali Mika Kallion.

Ennen konserttia yleisöllä on jälleen mahdollisuus tutustua vieraileviin taiteilijoihin Snellman-salin kahviossa klo 18.15 pidettävässä Konsertti-introssa. Konsertti-intron juontaa tuttuun tapaan musiikin yliopettaja Kirsti Rasehorn.

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle