19.11.2019
Beethoven-luentosarja jatkuu 24.11.

- musiikkitoimittaja Minna Lindgren johdattaa kuulijat 5. ja 6. sinfonian teemoihin

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) suursatsaus, Beethoven-konserttisarja - jolloin kaikki Ludwig van Beethovenin (1770—1827) yhdeksän sinfoniaa esitetään vuosina 2018-2020 – on edennyt viidenteen ja kuudenteen sinfoniaan. Sinfoniat esitetään samassa konsertissa pe 29.11. Kokkolan Snellman-salilla kapellimestari John Storgårdsin johdolla.

Konserttisarjaan on liitetty myös luentosarja, jossa tuodaan esiin mm. musiikin- ja taidehistorian sekä yleisen historian ilmiöitä Beethovenin tuotantoon ja persoonaan liittyen. Luennoitsijoiksi saapuu alan kotimaisia huippuasiantuntijoita. Edellisillä luennoilla ovat puhujina vierailleet musiikkitoimittaja Eva Tigerstedt ja kapellimestari Klaus Mäkelä.

Viidennen ja kuudennen sinfonian taustoja ja syntyperää taustoittaa Kokkolan Raatihuoneella sunnuntaina 24.11. musiikkitoimittaja Minna Lindgren Puhutaan Beethovenista! -otsikoidussa tilaisuudessa. Luento alkaa klo 15.00 ja siihen on vapaa pääsy. Luennon jälkeen (kesto n. tunti) yleisöllä on mahdollisuus kahvitarjoilun lomassa jäädä keskustelemaan luennon aiheista. 

Beethoven-luentoja järjestetään kerran kaudessa. Seuraava Beethoven-luento sijoittuu keväälle 2020, jolloin psykologi ja kirjailija Jari Sinkkonen vierailee Kokkolassa.

KPKO:n Beethoven-sarjan yleisötyötä tukee Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto.

Puhutaan Beethovenista!
su 24.11.2019 klo 15.00
Kokkolan Raatihuoneella
luennoitsijana musiikkitoimittaja Minna Lindgren
Vapaa pääsy, maksullinen kahvitarjoilu

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle