26.03.2018
Bachin Johannes-passio pitkäperjantaina

- johtajana vanhan musiikin asiantuntija Charles Barbier

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) pitkäperjantain konsertissa kuullaan neljän vuoden tauon jälkeen J.S. Bachin Johannes-passio, nyt jo kahdeksatta kertaa. 

Johann Sebastian Bachin (1685—1750) Johannes-passio on säveltäjän rakastetuimpia teoksia Matteus-passion rinnalla. Molemmille passiolle antaa leimansa sama korkea musiikillis-tekninen käsityötaito ja syvästi puhutteleva sisältö. Johannes-passio perustuu Johanneksen evankeliumin ja tuntemattoman libretistin teksteihin, ja se on ollut KPKO:n ohjelmistossa pitkään, mutta viime esityksestä Kokkolassa on jo vierähtänyt neljä vuotta.

Tänä vuonna teoksen johtaa ranskalainen vanhaan musiikkiin erikoistunut laulaja ja kapellimestari Charles Barbier. Myös tenorina ja kontratenorina uraa luonut Barbier on ansioitunut erityisesti kuoronjohtamisen saralla. Suomessa Barbier on johtanut mm. EMO Ensemblea, Suomalaista barokkiorkesteria, Helsingin kamarikuoroa ja Tampereen filharmonista kuoroa. Kokkolassa hän vierailee ensimmäistä kertaa. 

Solistikaarti on jälleen kerran korkeatasoinen. Sopraanona laulaa kokkolalaislähtöinen, maailmalla menestynyt koloratuurisopraano Piia Komsi, alttoaariat tulkitsee poikkitaiteellinen oopperalaulaja, mezzosopraano Essi Luttinen. Tenoriaarioista ja evankelistan osuudesta vastaa saksalaisissa oopperataloissa uraa luovaa Jussi Myllys ja bassoaariat laulaa v. 2013 Lappeenrannan ja v. 2015 Sibelius -laulukilpailujen voittaja Aarne Pelkonen. Jeesuksen repliikit laulaa vuoden 2017 Kokkolan Oopperakesässä varsinaisen oopperadebyyttinsä tehnyt nuori baritoni Robin Turunen.

Tuttuun tapaan yhteistyökumppanina on Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro, jonka on valmentanut Marita Kaakinen.

Perinteinen ja rakastettu passio kuullaan Kokkolan kirkossa pitkäperjantaina 30.3. klo 19.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle