10.09.2019
Ranskalaisia tuokiokuvia KPKO:n kamarimusiikkikonsertissa

- musiikkia ranskalaisten elokuvien innoittamana

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) osallistuu tänäkin vuonna Kokkolan kinojuhliin. Viimevuotinen Cinema-elokuvamusiikkikonsertti veti Snellman-salin ääriään myöten täyteen. Tänä vuonna luvassa on pienimuotoisempi ja intiimimpi konsertti; toista kertaa järjestettävien Kinojuhlien teemana on tänä vuonna Ranska, ja Kokkolan Työväentalolla sunnuntaina 15.9. pidettävässä iltapäiväkonsertissa kuullaankin monipuolinen valikoima ranskalaista kamarimusiikkia, jolla on yhteys elokuviin.

Konsertissa kuultavissa yhtyeissä esiintyvät seuraavat muusikot; Reijo Tunkkari, viulu, Lauri Pulakka, sello ja viola da gamba sekä Oskari Hannula, kontrabasso ja viola da gamba. Pianoa soittaa Johanna Tilus. Juonnoista vastaa Kinojuhlien Laura Airola, teosvalintojen taustoista kertoo Lauri Pulakka. Vierailevana solistina esiintyy laulaja Aino Venna.

1950-luvun ranskalaistunnelmiin päästään ”Sous le ciel de Paris” sekä ”Moulin Rouge” -elokuvien tunnuskappaleilla. Luvassa on myös musiikkia elokuvasta ”Cherbourgin sateenvarjot” vuodelta 1964. Ja tietenkin kuullaan myös musiikkia 2000-luvun kulttielokuvaksi nousseesta Amélie’sta.

Claude Debussyn (1862-1918) tunnetuimpiin pianokappaleisiin lukeutuva Clair de Lune on kuultu lukemattomissa elokuvissa, mm. Hollywood-elokuvassa ”Ocean’s Eleven”. Palkitusta ranskalaiselokuvasta ”Un cœur en hiver” vuodelta 1992 kuullaan puolestaan Maurice Ravelin (1875-1937) musiikkia. 

Barokin ajan musiikkia tarjoillaan elokuvasta ”Kaikki elämän aamut”, joka kertoo barokkisäveltäjien Monsieur de Sainte-Colomben ja Marin Marais elämistä.

Konsertti on osa KPKO:n syyskautta, ja järjestetään yhteistyössä Kokkolan kinojuhlien kanssa. Liput: www.lipputoimisto.fi (20/15/10 €). 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle