18.12.2018
KPKO:n ja Juha Kankaan uusi Nordgren-levytys Emma-ehdokkaana

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Juha Kankaan uusi Nordgren-levytys Emma-ehdokkaana 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin (KPKO) ja kapellimestari Juha Kankaan uusi levy ”A Finnish Elegy” (Suomalainen elegia, levy-yhtiö Alba) on ehdokkaana Emma-palkinnon saajaksi. Samainen levy on ehdolla myös arvostetun kansainvälisen International Classical Music Awards (ICMA)-palkinnon saajaksi. Levy on kerännyt runsaasti arvostelumenestystä: se sai muun muassa Helsingin Sanomien levykriitikoilta komeat viisi tähteä – saavutus, johon vain 21 levyä on Suomessa tänä vuonna yltänyt.

Pehr Henrik Nordgrenin (1944-2008) teoksia sisältävää levyä voidaan pitää todellisena keskipohjalaismuusikkouden laatunäytteenä, sillä levyllä orkesterin solistina soittavat keskipohjalaislähtöiset viulisti Jari Valo ja käyrätorvisti Jukka Harju. PH Nordgrenin Konsertossa nro 4 viululle ja jousiorkesterille solistina taituroiva kaustislaislähtöinen Jari Valo toimii nykyään Radion Sinfoniaorkesterin konserttimestarina. Nordgrenin Käyrätorvikonsertto op. 95 solistina soittava kokkolalaislähtöinen Jukka Harju taas työskentelee Radion Sinfoniaorkesterin soolokäyrätorvistina. Levyn kolmantena teoksena kuultava Rock Score op. 100 syntyi vuonna 1997 tilaustyönä Kaustisen kansantaiteenkeskuksen vihkiäisiin, jolloin KPKO Juha Kankaan johdolla myös kantaesitti sen.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on voittanut vuosien varrella useita merkittäviä levypalkintoja, Emma-palkinnon orkesteri vastanotti v. 2014 ja v. 1999 (silloinen Janne-palkinto).  

 

Siirry "Lehdistötiedotteet"-sivulle